Wanneer jullie relatie steeds minder wordt

Met een harde klap zwaai je de boodschappentas op tafel. Ondertussen hoor je ‘Mama, mama!’ vanuit de woonkamer. ‘Even wachten lieverd, mama komt eraan’. Zucht. Je hoofd zit vol van het werk, je moet het hele huishouden nog doen en ondertussen passen op jullie kleine zoontje. Je partner? Die moet weer eens overwerken. De laatste tijd lijkt het net of hij zijn werk belangrijker vindt dan jullie gezinnetje…

Discussies

Om negen uur plof je neer op de bank en schenk je jezelf een welverdiend wijntje in. Je hoort de sleutel in het slot vallen en bereid je voor op een discussie. De laatste tijd is het élke avond raak. Je partner is enorm chagrijnig door de (veel te) lange werkdag, terwijl jij hem probeert te overtuigen om wat meer tijd samen door te brengen. ‘Dat komt wel weer’ zegt hij dan stoïcijns. ‘Er moet toch brood op de plank komen?’

Verdriet

In een verdrietige bui zeg je hem waar het op staat. Je ergert je enorm aan het feit dat hij niks doet in huis en dat jullie nooit meer wat leuks doen samen. ‘Je hebt gelijk’. En je herkent een gevoel van schuld in zijn stem. Voor je het doorhebt barst je in tranen uit. De arm om je schouder biedt troost. ‘We gaan eraan werken lieverd, het moet goed komen. Ik wil samen met jou verder, maar weet even niet hoe.’

Videoprogramma

‘Veel partners verliezen elkaar uit het oog wanneer hun leven te druk is. Het werk, het huishouden en sociale verplichtingen eisen zijn tol’, aan het woord is expert Henriette Reineke. ‘Vragen die dan opborrelen zijn: ‘wanneer is er nog tijd om samen iets leuks te ondernemen? En ‘waar is de romantiek gebleven? Ik help je graag om weer met elkaar in verbinding te komen. Met een videoprogramma worden jullie uitgedaagd om op een positieve manier te kijken naar jullie relatie’.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *